MEVZUATTAKİ SON
DEĞİŞİKLİKLER

R.Gazete No: 32456

R.G. Tarihi: 10.2.2024

 

Tarım ve Orman Bakanlığından:

 

TÜRK GIDA KODEKSİ FERMENTE SÜT ÜRÜNLERİ TEBLİĞİ

(TEBLİĞ NO: 2022/44)'NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ

(TEBLİĞ NO: 2024/1)  1

 

MADDE 130/11/2022 tarihli ve 32029 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Fermente Süt Ürünleri Tebliği (Tebliğ No: 2022/44)'nin 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (l) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"l) Fermentasyon sonrası ısıl işlem görmüş fermente süt ürünlerinde toplam spesifik mikroorganizma sayısı raf ömrü boyunca en fazla 102 kob/gr olmalıdır."

 

MADDE 2Aynı Tebliğin 13 üncü maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

"(2) Fermentasyon sonrası ısıl işlem görmüş fermente süt ürünü, çeşnili/aromalı yoğurt ve çeşnili/aromalı süzme yoğurt en fazla 500 gramlık ambalajlarda piyasaya arz edilir."

 

MADDE 3Aynı Tebliğin Ek-2'sinde yer alan "Çeşnili Ürünlerde Süt Proteini Oranı Hesaplaması" başlıklı bölüm yürürlükten kaldırılmıştır.

 

MADDE 4Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

 

MADDE 5Bu Tebliğ hükümlerini Tarım ve Orman Bakanı yürütür.

----------o----------

  1. Değişiklik yapılan Tebliğ;

     

    XXI/0560F.799 (Gıda Mevzuatı) No.lu belgededir.

E-Bültenimizi İnceleyin