20 Aralık 2023
Türkiye’de artan yatırım hacmine paralel olarak yatırımcılara sağlanan destekler konusunda önemli yasal düzenlemelere gidilmiştir. Bu yasal düzenlemeler zaman içerisinde ve gelişen ihtiyaçlar doğrultusunda bazı revizyonlara tabi tutulmaktadır. Günümüzde yatırımların devlet ile teşvik edilmesi ve desteklenmesi konusundaki önemli ve güncel düzenlemelere 19.06.2012 tarih ve 28328 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmak sureti ile yürürlüğe giren 2012/3305 sayılı “Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar” yön vermektedir.
Yeni Teşvik Sistemi esas itibari ile;
Tasarrufların katma değeri yüksek yatırımlara yönlendirilmesine,
Üretim ve istihdamın artırılmasına,
Uluslararası rekabet gücünü artıracak ve araştırma/geliştirme içeriği yüksek bölgesel ve büyük ölçekli yatırımlar ile stratejik yatırımların özendirilmesine,
Uluslararası doğrudan yatırımların artırılmasına,
Bölgesel gelişmişlik farklılıklarının azaltılmasına,
Kümelenme ve çevre korumaya yönelik yatırımlar ile araştırma ve geliştirme faaliyetlerinindesteklenmesine ilişkin amaçlar önem kazanmaktadır.
Bu eğitimde öncelikli olarak yeni teşvik sistemi genel hatları ile ele alındıktan sonra; teşvik sistemi içerisindeki tüm teşvik türlerine ayrıntılı olarak yer verilecek, bu kapsamda tüm teşvik türlerinden yararlanma şartları, teşvik türlerinin yatırımcılar açısından sağladığı avantajlar ile coğrafi bölge bazında spesifik olarak teşvik edilen yatırım türleri ve teşviki mümkün olmayan ya da şarta bağlı olan yatırım türleri son yasal düzenlemeler çerçevesinde ele alınacaktır. Teşvik mevzuatı içerisinde yer alan özellikli konular uygulamada karşılaşılan olaylar çerçevesinde değerlendirilecektir. Yatırım teşvik belgesi başvuru süreci, belgenin ve ekli listelerin revize edilmesi, teşvik belgesi kapama işlemlerinin yürütülmesi süreçlerine, uygulamada edinilen tecrübeler ve ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde değinilecektir.Teşviklerden yararlanabilmek için en uygun olanının seçilmesi , başvuru ve onay süreçlerinin tamamlanabilmesi için gerekenlerin neler olduğu anlatılacaktır.Ayrıca yurtdışı tanıtımlar, ar-ge çalışmaları kapsamında yer alan teşvikler ve sosyal güvenlik sistemi ile ilgili olarak yararlanılabilecek olan teşvikler de ele alınacak olan konular arasında yer almaktadır.
********************************************************************************************
Bu programa katılanlara Lebib Yalkın tarafından hazırlanmış sertifika verilecektir.
Eğitim katılımcıları eğitim tekrarını 1 hafta süre ile izleme hakkına sahip olacaktır.
Lebib Yalkın Abonelerine %10 indirim uygulanacaktır.
Eğitim KDV oranı %20’dir.
İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi doktora bölümü mezunudur. “Menkul Kıymet Yatırım Fonları” konusunda yüksek lisans tezi ve “Portföy Teorisi” konusunda doktora tezi vardır. Borsada ve Banka Yatırım Fonları / Menkul Kıymetler/ Hazine bölümlerinde üst düzey yönetici olarak çalışmıştır. Aynı zamanda finans eğitimlerinde de görev almıştır. İ.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Bankacılık Yüksek Okulu′nda öğretim görevlisi olarak görev yapmıştır.Çeşitli üniversitelerde misafir öğretim üyesi olarak dersler vermiştir.Halen bir üniversitede derslere devam etmektedir. Finans ile ilgili çok sayıda basılı kitap ve yayını bulunmaktadır.
Akademik görevleri dışında kurumsal eğitimler de vermektedir. Borsa İstanbul, Türkiye Bankalar Birliği, ,SPL, TSPAKB , Azerbaycan Bankalar Birliği, KKTC Bankalar Birliği ve birçok banka ,sigorta şirketi, bireysel emeklilik şirketi, aracı kurum ve reel sektör firmalarında eğitimler vermiştir ve devam etmektedir.
İşverenler, İşveren Vekilleri, Yönetim Kurulu Üyeleri, Şirket Yöneticileri, Finans ve Mali İşler Yöneticileri, Yatırım Uzmanları, Proje Yöneticileri, Mali Müşavirler, İthalat ve İhracat Yöneticileri, Dış Ticaret Uzmanları
•
Vergi
•
Dış Ticaret
•
Ticaret ve Finans
•
sgk teşvikleri
•
prim teşviki
Yandaki formu doldurduğunuzda, eğitim talebiniz tarafımıza ulaşacak ve ilgili eğitim için ön kaydınız oluşturulacaktır. Sonrasında Müşteri Temsilcilerimiz sizinle iletişime geçerek eğitim tarihi ve ücret konusunda sizi bilgilendirecektir.