Binalar ve Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmıştır

Binalar ve Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmıştır

21 Ekim 2024

21.10.2024 tarihli Resmi Gazete’de Binalar İle Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayımlanmıştır.

Bu Yönetmelik ile Binalar İle Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Yönetmeliği’nin Genel Esaslar başlıklı beşinci maddesinin ikinci fıkrasına eklenen cümle ile Yönetmeliğin ekinde yer alan kılavuzlarda tanımlanan kriterler esas alınarak düzenlenen yeşil sertifikaların, düzenlendikleri tarihte geçerli olan kriterler bakımından bina veya yerleşmede sertifika puanlarını olumsuz yönde etkileyecek nitelikte herhangi bir değişiklik olmadığı müddetçe geçerli olacağı düzenlenmiştir.

Yeşil Sertifika Uzmanı başlıklı sekizinci maddesinin altıncı fıkrasında düzenlenen yeşil sertifika uzmanının görev ve sorumlulukları arasından “Aynı anda üç adete kadar bina ya da yerleşme için hizmet vermek.” çıkarılmıştır.

Son olarak Binalar İle Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Yönetmeliği’nin ekinde bulunan "Yeşil Sertifika Bina Değerlendirme Kılavuzu", "Yeşil Sertifika Yerleşme Değerlendirme Kılavuzu" ve "Ulusal Yeşil Bina ve Yeşil Yerleşme Sertifikasyonu Eğitime İlişkin Hususlar"” değiştirilmiştir.

Yönetmeliğin tamamına mevbank neo üzerinden ulaşmak için tıklayınız.

E-Bültenimizi İnceleyin