Özeti Mevbank'ta: Türk Gıda Kodeksi Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği İle İlgili Önemli Değişiklikler

Özeti Mevbank'ta: Türk Gıda Kodeksi Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği İle İlgili Önemli Değişiklikler

16 Ekim 2023

'13.10.2023 tarihli mükerrer Resmi Gazete'de Türk Gıda Kodeksi Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği yayımlanmıştır. Bu Yönetmeliğin amacı; tüketici ve insan sağlığını, tüketici haklarını, gıda satışında adaletin sağlanmasını ve çevrenin korunmasını da göz önünde bulundurarak; Yönetmeliğin EK-II ve EK-III'ünde yer alan gıda katkı maddelerinin listesini, gıdalarda, gıda katkı maddelerinde, gıda enzimlerinde ve gıda aroma vericilerinde kullanılan gıda katkı maddelerinin kullanım koşullarını, gıda katkı maddelerinin etiketleme kurallarını belirlemektir. Yayımlanan bu Yönetmelik ile, 30.6.2013 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği yürürlükten kaldırılmıştır.

Sizlere zaman kazandıracak birçok fonksiyonunun yanında önemli değişikliklerin özetleri ile araştırmalarınızda hız kazanmanızı sağlıyoruz. 

Abonelerimizden gelen talep üzerine yeni yönetmelikteki önemli değişiklikleri özetleyen bir çalışma yapılmıştır. İlgili Özete Mevbank üzerinden ulaşabileceğiniz link aşağıdaki gibidir:

https://mevbank.lebibyalkin.com.tr/mevzuat/mevbank/kalite/gida-mevzuati_xxi_/muteferrik-mevzuat-btk-5055/13.10.2023te-yayinlanan-turk-gida-kodeksi-gida-katki-maddeleri-yonetmeligi-onemli-degisikliklerin-ozeti.html

E-Bültenimizi İnceleyin