Türk Gıda Kodeksi Fermente Süt Ürünleri Tebliği (Tebliğ No: 2022/44) Yayımlanmıştır
30 Kasım 202230.11.2022 tarihli Resmi Gazete'de ''Türk Gıda Kodeksi Fermente Süt Ürünleri Tebliği (Tebliğ No: 2022/44)'' yayımlanmıştır.
Bu Tebliğin amacı; fermente süt ürünlerinin tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretilmesi, ambalajlanması, depolanması, taşınması ve pazarlanması için gereken ürün özelliklerini belirlemektir. Bu Tebliğ, fermente süt ürünlerini, konsantre fermente süt ürünlerini, ısıl işlem görmüş fermente süt ürünlerini ve bu ürünleri baz alan kompozit süt ürünlerini kapsar.
Bu Tebliğ'de;
-Hammadde ve ürün özellikleri,
-Katkı maddeleri,
-Veteriner ilaç kalıntıları,
-Aroma vericiler,
-Bulaşanlar,
-Pestisit Kalıntıları,
-Hijyen,
-Gıda enzimleri,
-Vitaminler, mineraller ve belirli diğer öğeler,
-Taşıma ve depolama,
-Ambalajlama,
-Etiketleme,
-Uyum zorunluluğu gibi
konular düzenlenmiştir. Ayrıca ''16/2/2009 tarihli ve 27143 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Fermente Süt Ürünleri Tebliği (Tebliğ No: 2009/25) " yürürlükten kaldırılmıştır.
İlgili Tebliğin tamamına Mevbank'tan ulaşmak için tıklayınız.