Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği ile “beslenme yönünden etiketleme' zorunlu hale getirilmiştir. Ayrıca “gıda markalarında mevzuata uyum' koşulları ile etiketleme de “satış ve toplu tüketim yerlerinin sorumlulukları' da netleştirildi. Gıdaların etiketi üzerinde yer alacak “zorunlu bilgiler' ile “ilave zorunlu bilgiler' ve bu bilgilerin kullanılabilirliği Yönetmelik hükümleri içerisinde yer almaktadır. Gıdaların etiketlenmesinde, sunumunda veya reklamında kullanılan beslenme ve sağlık beyanlarında yeni düzenlemeler yapılmıştır.
Sadece gıda üretim ve satış yerleri değil toplu tüketim yerleri dahil tüm gıda işletmecileri mevzuata uyum sağlamak zorundadır.
Gerçekleştireceğimiz online canlı eğitimimizde Türk Gıda Kodeksi ve 5996 sayılı kanuna uygun olarak etiketlemenin nasıl yapılması gerektiğini, konuyla ilgili yatay ve dikey mevzuatları inceleyeceğiz ve katılımcılarımızın konuyla ilgili sorularını cevaplandıracağız.
* Eğitim tutarı KDV hariçtir.
* KDV oranımız %20'dir.
* Eğitime katılabilmek için tarihinden önce ödeme yapmanız ve ödeme dekontunu akademi@lebibyalkin.com.tr adresine göndermeniz gerekmektedir.
* Eğitim tarihinden iki gün öncesinde yapılan iptal ve iade talepleri kabul edilmemektedir.
* Genel koşullar ve eğitim işleyişi ile ilgili sorularınız için akademi@lebibyalkin.com.tr adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.
* Eğitim tutarı KDV hariçtir.
* KDV oranımız %20'dir.
* Eğitime katılabilmek için tarihinden önce ödeme yapmanız ve ödeme dekontunu akademi@lebibyalkin.com.tr adresine göndermeniz gerekmektedir.
* Eğitim tarihinden iki gün öncesinde yapılan iptal ve iade talepleri kabul edilmemektedir.
* Genel koşullar ve eğitim işleyişi ile ilgili sorularınız için akademi@lebibyalkin.com.tr adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Gıda etiketi hazırlarken dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir?
Gıdanın ismi belirlenirken kullanılabilecek ve kullanılamayacak ifadeler.
Gıda etiketlerinde zorunlu bilgiler nedir?
Besin değerleri tablosu nasıl hazırlanır?
Besin değerleri belirtilmesi zorunlu olmayan gıdalar nedir?
Referans Alım, RA değeri nedir, nasıl hesaplanır?
Alerjen nedir, etikette nasıl belirtilir?
Barkod nasıl alınır?
Gıda işletmecisi ve üreticisi kimdir?
İşletme kayıt / onay numarası nedir?
Yaklaşık ağırlık nedir, hangi kurallara göre belirlenir?
Gıda etiketinde sağlık beyanı nasıl yapılır?
Gıda etiketi hazırlarken hangi yönetmeliklere tabii olacaksınız?
Zorunlu bilgilendirmenin yerleşim şekli,
Beslenme bildirimi ve sağlık beyanı gösterim şekli,
Soru ve cevap
Bu programa katılanlara Lebib Yalkın tarafından hazırlanmış sertifika verilecektir.
Lebib Yalkın Abonelerine %10 indirim uygulanacaktır.
Katılımcı sayısı sınırlıdır, başvuru sırasına göre ön kayıt yapılacaktır.
* Eğitim tutarı KDV hariçtir.
* KDV oranımız %20'dir.
* Eğitime katılabilmek için tarihinden önce ödeme yapmanız ve ödeme dekontunu akademi@lebibyalkin.com.tr adresine göndermeniz gerekmektedir.
* Eğitim tarihinden iki gün öncesinde yapılan iptal ve iade talepleri kabul edilmemektedir.
* Genel koşullar ve eğitim işleyişi ile ilgili sorularınız için akademi@lebibyalkin.com.tr adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Selçuk Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümünden 2007 yılında mezun olmuştur. Baharat/ Katkı Maddeleri ve Et sektöründe Satın Alma, Üretim ve Kalite Departmanlarında 7 yıl çalışmıştır. 2. Taraf denetimleri olarak (çoğunlukla Ulusal Market) 1.500’ün üzerinde Gıda ve Gıda ile temas eden malzeme üreten işletmeleri denetlemiştir.
Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri konusunda Uzman Olan Hakkı Ağırbaş, BRCGS FOOD V.8, BRCGS IOP V.6, FSSC 22000 V.5.1, FSPCA-PSQI, ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 ve ISO 22000:2018 Baş denetçilik sertifikalarına sahiptir. Birçok firmaya Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri kurma konusunda aktif olarak rol almıştır.
* Eğitim tutarı KDV hariçtir.
* KDV oranımız %20'dir.
* Eğitime katılabilmek için tarihinden önce ödeme yapmanız ve ödeme dekontunu akademi@lebibyalkin.com.tr adresine göndermeniz gerekmektedir.
* Eğitim tarihinden iki gün öncesinde yapılan iptal ve iade talepleri kabul edilmemektedir.
* Genel koşullar ve eğitim işleyişi ile ilgili sorularınız için akademi@lebibyalkin.com.tr adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Gıda ve Takviye Edici Gıda Üreten, Paketleyen, İthal Eden, Fason Üretim Yaptıran satış ve pazarlamasını yapan işletmelerin ve bu işletmelere hizmet veren Gümrük ve Danışmanlık şirketlerinin;
– Gıda Mühendisleri ve/veya Kalite Departmanı çalışanları
– Mevzuat Uyum Departmanı ve/Veya Hukuk Departmanı çalışanları
* Eğitim tutarı KDV hariçtir.
* KDV oranımız %20'dir.
* Eğitime katılabilmek için tarihinden önce ödeme yapmanız ve ödeme dekontunu akademi@lebibyalkin.com.tr adresine göndermeniz gerekmektedir.
* Eğitim tarihinden iki gün öncesinde yapılan iptal ve iade talepleri kabul edilmemektedir.
* Genel koşullar ve eğitim işleyişi ile ilgili sorularınız için akademi@lebibyalkin.com.tr adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Yandaki formu doldurduğunuzda, eğitim talebiniz tarafımıza ulaşacak ve ilgili eğitim için ön kaydınız oluşturulacaktır. Sonrasında Müşteri Temsilcilerimiz sizinle iletişime geçerek eğitim tarihi ve ücret konusunda sizi bilgilendirecektir.