MEVZUATTAKİ SON
DEĞİŞİKLİKLER

R.Gazete No: 31528

R.G. Tarihi: 1.7.2021

Karar Sayısı: 4210

Karar Tarihi: 30.6.2021

 

Ekli "Memurlara Yapılacak. Giyecek Yardım! Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"in yürürlüğe konulmasına. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 2 nci ve 211 inci maddeleri gereğince karar verilmiştir.

 

Recep Tayyip ERDOĞAN

CUMHURBAŞKANI

 

MEMURLARA YAPILACAK GİYECEK YARDIMI YÖNETMELİĞİNDE

DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK  1

 

MADDE 1- 14/9/1991 tarihli ve 91/2268 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Memurlara Yapılacak Giyecek Yardımı Yönetmeliğinin 4 üncü maddesinin üçüncü fıkrasında yer alan "taşıyanlarla çarşı ve mahalle bekçilerine" ibaresi "taşıyanlara" şeklinde değiştirilmiştir.

 

MADDE 2- Aynı Yönetmeliğe ekli II SAYILI CETVEL'in (SAĞLIK HİZMETLERİ VE YARDIMCI SAĞLIK HİZMETLERİ SINIFI) bölümünün (3) sıra numaralı satırı aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

 

3

İl Ambulans Servisi Başhekimliği İdari ve Destek Birimleri ile Başhekimliğe bağlı Komuta Kontrol Merkezi ve İstasyonlarda kadrolu olarak (en az altı ay süreyle geçici                    görevlendirilenler

dahil) fiilen çalışan 112 Acil Sağlık Hizmetleri Personeli (Tabip, Tıbbi Tekııolog, Sağlık Memuru, Sağlık Teknikeri,                               Teknisyen,

Hemşire ve Şoför)

Mont

1 Adet

2 Yıl

Polyester, pamuk, elastan*

Mevsimlik

Mont

1 Adet

2 Yıl

Polyester, pamuk, elastan*

Yelek

1 Adet

2 Yıl

Polyester, pamuk, elastan*

(1 uzun veya kısa boy yazlık, 1 uzun veya fasa boy kışlık)

Pantolon

2 Adet

1 Yıl

Polyester, pamuk, elastan, yün* (1 yazlık ve 1 kışlık)

Tişört

2 Adet

1 Yıl

Polyester, pamuk, elastan*

(1 uzun veya kısa kollu yazlık, 1 uzun kollu faşlık)

Bere

1 Adet

2 Yıl

Yün, akrilik*

Desensiz Kumaş Başörtüsü

2 Adet

1 Yıl

İsteyen bayan personel için

Kep

1 Adet

2 Yıl

Polyester, pamuk, elastan*

Bot

1 Çift

2 Yıl

 

Ayakkabı

1 Çift

2 Yıl

 

 


MADDE 3- Aynı Yönetmeliğe ekli "DİP NOTıın (A) bölümünün (3) numaralı sırasının birinci fıkrasına "takviye hazır kuvvet," ibaresinden sınıra gelmek üzere "arama ve kurtarma birimlerinde görev yapan personel," ibaresi eklenmiş, aynı fıkrada yer alan "arama kurtarma timleri ile" ibaresi yürüdükten kaldırılmış, aynı fıkraya "kurbağa adam," ibaresinden sonra gelmek üzere "gemi adamı," ibaresi eklenmiş, aynı fıkrada yer alan "(yunus-şahin)" ibaresi "(yunus-şahin-narkotim)" şeklinde değiştirilmiş, "Başbakanlık koruma motosikletli ekibi," ibaresi yürürlükten kaldırılmış ve beşinci fıkrasından sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

"Polis Amirleri Eğitimi Merkezinde ilk derece amirlik eğitimi gören komiser yardımcısı adaylarına, Polis Akademisinin talebi üzerine (II) sayılı Cetvelin Emniyet Hizmetleri Sınıfına ait bölümünün (1) numaralı sırasında belirtilen giyim eşyalarından verilmesi gerekenler, eğitim süreleri de göz önünde bulundurularak aynı sırada belirlenmiş miktarlar aşılmamak koşuluyla Emniyet Genel Müdürünün onayıyla belirlenir."

 

MADDE 4- Aynı Yönetmeliğe eldi "DİP NOT'un (A) bölümünün (4) numaralı sırasının birinci fıkrasında yer alan "başlık" ibaresi "başörtüsü" şeklinde değiştirilmiştir.

 

MADDE 5- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

 

MADDE 6- Bu Yönetmelik hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

----------o----------

  1. Değişiklik yapılan Yönetmelik;

     

    DMM/0657E.260 (Devlet Memurları Mevzuatı),

    XXX/1831E.01 (T.C. Külliyatı)

    No.lu belgelerdedir.

     

E-Bültenimizi İnceleyin