R.Gazete No: 31816
R.G. Tarihi: 21.4.2022
Karar Tarihi: 20.4.2022
Ekli "Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Karar"ın yürürlüğe konulmasına, 5488 sayılı Tarım Kanununun 19 uncu maddesi gereğince karar verilmiştir.
CUMHURBAŞKANI
KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ KAPSAMINDA TARIMA DAYALI
YATIRIMLARIN DESTEKLENMESİNE İLİŞKİN KARARDA DEĞİŞİKLİK
YAPILMASI HAKKINDA KARAR 1
MADDE 1- 22/2/2016 tarihli ve 2016/8541 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesine îlişkin Karara aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.
"GEÇÎCÎ MADDE 3- (1) Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla Kırsal Kalkınma Destekleri 13. Etap Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ (Tebliğ No: 2019/30) kapsamında bu Karar hükümlerine göre hibe sözleşmesi imzalamış ancak Bakanlıkça verilen ek sürelere rağmen tamamlanamayan yatırımların, bu maddenin yayımını izleyen 60 gün içerisinde tamamlanması halinde bu projeler için fesih işlemi uygulanmaz.
(2) Birinci fıkra hükümlerine göre tamamlanan yatırımlar için yatırım projelerinin son tamamlanma tarihi olarak belirlenen gün itibarıyla düzenlenecek hakediş karşılığı hibe ödemeleri yapılır."
MADDE 2- Bu Karar yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 3- Bu Karar hükümlerini Tarım ve Orman Bakanı yürütür.
----------o----------
Değişiklik yapılan Karar;
I/0933D.605 (Teşvik Mevzuatı) No.lu belgededir.