Akademi

SON DEĞİŞİKLİKLERE GÖRE GIDA MEVZUATI BİLGİLENDİRME EĞİTİMİ

03 Haziran 2022

SON DEĞİŞİKLİKLERE GÖRE GIDA MEVZUATI BİLGİLENDİRME EĞİTİMİ ONLİNE

Gıda mevzuatı eğitimi, gıda maddeleri ve gıda ile temasta bulunan madde ve malzemelerin, üretimi, işlenmesi, dağıtımı ve piyasaya arzı ile ilgili bütün aşamayı kapsayan düzenlemeleri içerir. Gıda kodeksi ise gıda maddelerinin asgari teknik ve hijyenik şartlarını belirleyen kurallar bütünüdür. Gıda mevzuatımızın en önemli yaklaşımlarından birisi olan gıda güvenliğinin sağlanmasında, sorumluluk gıda işletmelerine aittir. İnsan tüketimine sunulan gıda maddelerinin güvenli ve kaliteli bir şekilde sunulması güncel gıda mevzuatının çok iyi bilinmesi ve uygulanması ile mümkün olabilir. 5996 sayılı Kanun çatısı altındaki, Yönetmelik, Tebliğ, Prosedür ve Talimatlar ile, ilgili tüm yasal düzenlemeler, uluslar arası mevzuat yaklaşımı ile birlikte, katılımcılara güncel, anlaşılır ve uygulamaya yönelik olarak gıda güvenliği bakış açısı ile anlatılmaktadır.

Eğitim Programı

Eğitim İçeriği

5996 Sayılı Gıda Kanunu, Yatay ve Dikey Mevzuat, Mevzuat Okuma

Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği ve Ürün Tebliğleri

Gıda ve Yemin Resmi Kontrolüne Dair Yönetmelik

Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği

Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Mevzuatı

Gıda ile Temas Eden Madde ve Malzemelerle İlgili Yasal Düzenlemeler

İthalat ve İhracat Uygulamaları

Takviye Edici Gıda Mevzuatı​

Soru-Cevap Bölümü

EĞİTİMCİ

Siyami Aslan

Siyami Aslan

Mersin Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü mezunudur. İş hayatına Gıda Güvenliği Denetçisi olarak başlamıştır. Yaklaşık 6 yıl denetçilik yaptıktan sonra şekerleme sektöründe faaliyet gösteren bir tesiste 1 yıl kadar fabrika müdürlüğü yapmıştır. 1 yılın sonunda tekrardan denetçilik işine geri dönmüştür. 2. Taraf denetimleri olarak (çoğunlukla Ulusal Market) 1.500’ün üzerinde Gıda ve Gıda ile temas eden malzeme üreten işletmeleri denetlemiştir.
Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri konusunda Uzman Olan Siyami Aslan BRCGS FOOD V.8, BRCGS IOP V.6, FSSC 22000 V.5.1, FSPCA-PSQI, ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 ve ISO 22000:2018, Helal Gıda Baş denetçilik sertifikalarına sahiptir. Birçok firmaya Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri kurma konusunda aktif olarak rol almıştır.

 

Hakkı Ağırbaş

Hakkı Ağırbaş

Selçuk Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümünden 2007 yılında mezun olmuştur. Baharat/ Katkı Maddeleri ve Et sektöründe Satın Alma, Üretim ve Kalite Departmanlarında 7 yıl çalışmıştır. 2. Taraf denetimleri olarak (çoğunlukla Ulusal Market) 1.500’ün üzerinde Gıda ve Gıda ile temas eden malzeme üreten işletmeleri denetlemiştir.
Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri konusunda Uzman Olan Hakkı Ağırbaş, BRCGS FOOD V.8, BRCGS IOP V.6, FSSC 22000 V.5.1, FSPCA-PSQI, ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 ve ISO 22000:2018 Baş denetçilik sertifikalarına sahiptir. Birçok firmaya Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri kurma konusunda aktif olarak rol almıştır.

 

Gıda ve Takviye Edici Gıda Üreten, Paketleyen, İthal Eden, Fason Üretim Yaptıran satış ve pazarlamasını yapan işletmelerin ve bu işletmelere hizmet veren Gümrük ve Danışmanlık şirketlerinin;
– Gıda Mühendisleri ve/veya Kalite Departmanı çalışanları
– Mevzuat Uyum Departmanı ve/Veya Hukuk Departmanı çalışanları

  • Eğitim Tarihi: 03 Haziran 2022
  • 10:00 - 16:00
  • Siyami Aslan
  • Hakkı Ağırbaş

400 TL + KDV

E-BÜLTEN